Categories
Без категория

60 къщи са наводнени в Добровница

Десетки къщи са наводнени в Пазарджишко. Бедствено положение в няколко общини.

Проливният дъжд, който се изля вчера в цялата страна причини нови бедствия. Този път от наводненията пострада пазарджишкото село Добровница. Улиците приличат на реки, а повече от 60 къщи са били наводнени. За щастие сериозни щети няма, нито пък пострадали хора. Хората в селото са се разминали само с уплахата и още от сутринта са се захванали с отводняването на наводнените постройки.

Обстановката в останалите градове в Пловдивско не е много по-добра. От Гражданска защита заявиха, че в момента усилията им са насочени главно в областта между Пловдив и Пазарджик, където положението е малко по-тежко от останалите райони. Най-лошо е в Хисаря, където всеки момент се очаква язовира да прелее. В град Съединение пък е започнало отводняване и почистване на улиците.

Бедствено положение беше обявено в селата Кръстевич и Красново. Там вече язовира преля и причини сериозни щети, но за щастие няма жертви или пострадали хора. Контролните органи пък съобщават за критично повишаване на водите на река Огоста.

Остави твоят коментар

коментар(и)