Categories
Без категория

6 начина да пестите пари, когато не разполагате с много такива – gp-gallery.com

Ако се чудите как да спестявате повече пари месечно, предлагаме ви няколко неща, които да оптимизирате.1. Купувайте си козметика и продукти за грижа за красота, които не са от най-висок клас.

Намерете удачни заместители на обичайните продукти, които купувате. Дори да успеете да свалите по 1 лв. от всеки продукт, в края на месеца ще получите немалка сума само от това перо.

2. Гответе вие Със сигурност поне няколко пъти на месец си позволявате да се храните с готова храна от вън. Съветваме ви да съкратите разходите като следващият път, когато решите да купите пица, размислите и се приберете у дома без нея. Отворете хладилника и измислете какво да сготвите. Не се предавайте на мързела си. Заради него губите пари.

3. Правете кафето у дома Вместо да си купувате кафе от заведение или пък да влизате в кафене, използвайте възможността и цял месец правете кафето си сами! Изчислете колко пари давате на ден за кафе. А сега преценете дали можете да спестите тези пари. Ако не всичките, то поне половината?

4. Разменяйте дрехи с ваши познати/роднини Разменянето на дрехи може да ви хареса повече, отколкото предполагате. Съветваме ви да пробвате преди да се откажете от идеята.

5. Опитайте се да „не харчите“ цял месец Ако искате да имате истинско предизвикателство пред себе си, тествайте се с месец на „нехарченето“. Или пък една седмица като старт. „Да не харчите“ означава, че ще вадите пари от портфейла си само за най-важните неща – тези, без които няма да оцелеете – храна, лекарства, наем, основни хигиенни продукти и т.н.

6. Бюджет И накрая, един от най-лесните начини да спестите пари е като актуализирате бюджета. Седнете спокойно, вземете лист хартия и химикалка и намерете начин да съкратите разходите всеки месец. Опишете детайлно как смятате да осъществите спазването на плана. Предвидете известна сума и за спешни случаи.

loading…