Categories
Без категория

40 страни членки на ООН подкрепиха действията срещу Ислямска държава

Над 40 страни ще ни подкрепят срещу терористичната организация – заяви представителка на САЩ.

Един от представителите на Съединените американски щати в ООН Саманта Пауър обяви пред световните агенции, че повече от 40 страни членки на съюза са обявил своята подкрепа в действията срещу терористичната организация. Тя обаче, отказа да спомене за кои държави става въпрос и на какво ниво са в йерархията на ООН.

„Категорично отричаме за появилите се спекулации, че сме нанасяли въздушни удари в Сирия. Всяка една от страните, които ни подкрепят ще реши дали да участва активно във военните действия или ще се наеме само с доставката на оръжия. Бих предрекла, че, ако бъдат направени въздушни удари срещу Сирия, със сигурност няма да ги нанасяме само ние“ – коментира Саманта пред местните CBS и EBS.

Преди няколко дни французите атакуваха ислямската организация в Ирак, но заявиха, че няма да нанасят въздушни атаки срещу тях на територията на Сирия. Франс Прес разпространи информация, че основната цел на Ислямска държава е да засили влиянието си в близост до турската граница. Според тяхна информация вече са на 10-тина километра разстояние от нея!

Остави твоят коментар

коментар(и)