Categories
Без категория

Яне Янев се кандидатира за кмет на Сандански!

Лидерът на РЗС се кандидатира за кмет на Сандански.

Според информация на онлайн изданието struma.bg лидерът на политическата партия „Ред, законност и справедливост“ е приел номинацията на своите съпартийци да бъде издигнат за кандидат-кмет на община Сандански. Яне Янев е родом от този край, а дядо му е бил един от най-прочутите хора в областта. На неговото име дори е кръстена улица – Божин Димов.

Това ще бъде истински прецедент в политическият живот на страната. За първи път политик от подобен ранг – бивш депутат, съветник на премиера, председател на Комисията за борба с корупцията в 41-то НС, лидер на партия ще се кандидатира за кмет на община. До момента в България никога не се е случвало подобно нещо, но за Европа това не е непознато.

Бившият президент на Франция Никола Саркози е бил кмет на богатото парижко предградие Ньой. Хърватските депутати пък по закон могат едновременно да бъдат кметове и народни представители, като някои от тях са се възползвали от тази вратичка в местното законодателство. Яне Янев вече потвърди новината и дори публикува своите 7 ГОЛЕМИ проекта за развитие на Сандански.

Остави твоят коментар

коментар(и)