Categories
Без категория

Ще си подаде ли оставката Надежда, или ще продължи да се щрака? – gp-gallery.com

Жадната за слава като мряна за червей Надежда Михайлова, пардон Неински, вече трети ден оревава държавата, че външният министър Митов й запушил устата около драмата с опита за преврат в Турция. „Заповядаха ми да мълча. Искат да ме дискредитират“, хленчи дипломатката в жалък опит да си спечели 5 минути слава. Тя, обаче и дума не обели за оставка, както биха направили в подобен случай нейни колеги по целия свят.Наложи се Митов да си губи времето да обяснява, че й е наредил да не говори пред медиите, защото посланията по взривоопасната тема се съгласуват преди да бъдат официално оповестени, за да няма и сянка на съмнение, че позицията на държавата е единна.

„Посланиците не са политически анализатори, за да правят изявления. Това е принцип. Няма посланик на която и да е друга държава, който да е правил изявления по националните си медии от Истанбул или от Анкара в тази ситуация“, уточни Митов. Но Надежда продължи да хленчи, че не е получила трибуна.

От момента, в който ключовата позиция в Анкара й бе подарена Надежда не спря да я използва като лична реклама. Обиколи по няколко пъти студията на водещите телевизии, раздаде щедри интервюта в сайтовете и печатните медии, в които не отправи нито едно конкретно послание.

Едва ли някои от вас е чул Надежда да се е притекла на помощ на изпаднал в беда наш сънародник в Турция. Повярвайте, че ако го беше направила, едва ли щеше да има зрител или слушател в пределите на изстрадалата ни Татковина, който да не го е разбрал.

Още си спомням една забавна случка в кулоарите на парламента отпреди десетина години, когато Надежда, тогава Михайлова, се обърна към репортерка на водещ вестник, която току-що й би взела интервю: „Избери ми по-хубава снимка и сложи по-силно заглавие, че и без това никой няма да чете какво съм казала“.

Без да осъзнава, Надежда е напълно права. Всичките й интервюта са пълни с клишета, все едно, че не говори жена на видно място в политиката, а чиновничка, която по цял ден бие печати върху туристически визи.

Така че, мила ми Надежда, по-добре се обади на Митов и му благодари, че ти е забранил да бръщолевиш. Направил ти е безценна услуга!

Източник: БЛИЦ