Categories
Без категория

Шофьорите на преглед преди да возят деца – gp-gallery.com

Шофьорите, които превозват деца, трябва да са минали предпътен медицински преглед. Освен с дрегер вероятно ще бъде проверявано кръвното им налягане, както и дали са в кондиция, за да возят хора. Училищните директори трябва да бъдат информирани за резултатите от прегледа, както и за това дали автобусите, които ще возят ученици, са технически изправни.
Това е част от проект за дейностите, свързани с обучението по безопасност на движението по пътища, изготвен от МОН, пише „Стандарт“. Освен това се иска също маршрутът при междуселищни превози да бъде утвърден съвместно с общинските власти, както и с Пътна полиция.

При превоз на ученици от средищните училища или сборни групи всички директори са длъжни да изготвят списък на учениците в автобуса и да го подадат в общината. При обучение в зелено училище и при екскурзии с деца директорът отговаря за инструктажа по пътна безопасност на учителите. Те са длъжни да водят пътен дневник, който след завръщане се предава в училище и се съхранява 2 години.