Categories
Без категория

Шеф на КЕВР: Не ни е оказван политически натиск за цената на тока

Цените на тока за бизнесът ще поскъпнат до 2 %, заяви Иванов.

Иван Иванов, който наскоро оглави КЕВР гостува в съботният сутрешен блок на Нова телевизия „Събуди се“, за да защити решението на енергийната комисия за увеличаването на тока за бизнесът. Той посочи, че крайните потребители трябва да бъдат спокойни, тъй като за тях поскъпване няма да има.

Шефът на енергийният регулатор обясни, че поскъпването на тока се прави, с цел да бъдат създадени справедливи цени и същевременно да се запълнят дупките в НЕК. Той посочи още, че е създаден балансиран финансов модел, който трябва да защити интересите на битовите потребители и тези на бизнесът. Иванов обяви, че не е оказван политически натиск върху КЕВР за формирането на новите цени на тока.

На съвсем друго мнение обаче, е Кирил Домусчиев, който е председател на КРИБ. Той разкри, че напрежението в индустрията е голямо, тъй като никой не е очаквал толкова голям скок в цената на тока, предвид европейският доклад, който доказа, че в България се плащат най-високи сметки за електроенергия. Домусчиев алармира, че подобно увеличение на цените ще убие редица отрасли в българската икономика, като стъкларството, металургията и биотехнологиите.

коментар(и)