Categories
Без категория

Шефът на Булгартабак относно обвиненията за контрабанда – gp-gallery.com

Твърденията, че Булгартабак се занимава с контрабанда са абсурдни и абсолютно неверни. Това каза в интервю за Фокус Венцислав Чолаков, изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг” АД

„Както посочихме в разпространената от нас декларация ние стриктно спазваме законодателствата в България и в чужбина. Нашият експорт е 100% деклариран пред Агенция Митници и ние нямаме сделки с компании в Република Турция и ние не продаваме на този пазар. В същото време установихме че, за последните 2-3 години изданията от групата Икономедиа, които имат девиз – “Качествени медии за взискателни читатели” са публикували над 1 000 публикации за Булгартабак с негативен характер”, заяви Чолаков.

„На такива медийни атаки от тях за съжаление са подложени и някои други български компании, като в същото време са доста толерантни към чуждия бизнес в България. Оставям на вас да прецените “обективността” и “безпристрастността” на тези медии”, допълни той.

Във връзка с това, че Булгартабак участва в кампании срещу контрабандата на тютюневи изделия и дали намалява делът й, Венцислав Чолаков заяви, че постигнатите резултати през 2015 г. са впечатляващи. „Доволни сме, че и ние допринесахме за това с нашата кампания Не купувай контрабанда. Делът на контрабандните цигари е най- нисък за последните 7 -8 години”, уточни той.

„Според проведените омнибус изследвания за ефектите от кампанията 86% от българите подкрепят провеждането й, а с 5 % е спаднала контрабандата на акцизни стоки в периода на провеждането на първата вълна на кампанията в началото на изминалата година”, каза още той.

loading…