Categories
Без категория

Швейцарските власти арестуваха терористи от Ислямска държава

Трима иракчани бяха задържани докато планират атентат в Цюрих.

Водещата швейцарска агенция „Tages Anzeiger Zürich“ разпространи информация в световните медии, че местните власти са задържали три лица с иракски паспорти, за които е имало съмнения, че планират терористичен акт.

В продължение на няколко дни тримата заподозрени били поставени под специално наблюдение. До този ход от страна на швейцарската полиция се стигнало след сигнал от приятелска разузнавателна служба. Така властите в Цюрих записали разговорите, които провеждали иракчаните и проследявали техните срещи и хората, с които комуникирали през цялото време.

След като анализирали ситуацията и доказателствата, с които разполагат те стигнали до извода, че тримата подготвят терористичен акт с използването на отровен газ и мощен взрив в едно от най-оживените места в Цюрих. Една от теориите на полицията е, че тримата са искали дори да създадат структура на „Ислямска държава“ в страната. В момента прокуратурата подготвят доказателствата и в най-скоро време делото ще бъде въведено в ход.

Във Франция също задържаха трима граждани на летището в Париж, за които се подозира, че са участвали в битките в Сирия на страната на ислямисткото терористично движение.

Остави твоят коментар

коментар(и)