Categories
Без категория

Чиновничката с 10 бона заплата забъкрана в огромен скандал! – gp-gallery.com

Шефката на Инспектората в здравното министерство Пенка Белева-Тасева, известна със звучния прякор Мазератито, получава два пъти повече от началника си Петър Москов. Освен че се е разписвала срещу 10 бона на месец, обаче, дамата била забъркана и друг скандал, съобщава „Телеграф“.От години Белева-Тасева е в явен конфликт на интереси, тъй като освен директор на Инспектората в Министерството на здравеопазването тя заема и председателски пост в борда на директорите на Специализирани болници за рехабилитация. Любопитен е фактът, че именно въз основа на доклад на оглавявания от Белева инспекторат беше проведена акцията във Фонда за лечение на деца, при която бяха арестувани бившият директор Павел Александров и екипът му.

Прякора си Белева получава още преди години докато заема длъжностите главен счетоводител в агенция „Митници”, а след това и началник на отдел „Акцизи” в агенцията.

Причината са съмненията, че е спомагала за обмитяване на автомобили от марката „Мазерати” с по-ниски митни сборове.

По случая със скандалното възнаграждение на Белева-Тасева е назначена проверка, обяви министърът на здравеопазването Петър Москов.
Източник: БЛИЦ