Categories
Без категория

Часовниците Festina и тяхната интересна история!

Чували ли сте това име? Запитвали ли сте се какво значи, от къде идва и защо има часовници с него? В следващите редове, ще се опитаме да ви обясним повече за историята на часовниците с името Festina. Те са швейцарски, фирмата е създадена през 1902 като е сертифициран часовник на тур дьо Франс. За своите над 100 години, Festina e сред водещите имена в Европа, както и в останалата част от света.

От периода на създаване, часовниците Festina са създали ниша на своята марка, оформяни в продължение на много поколения, тези часовници са елегантни, красиви, както и с висока ефективност. Доста модели са създадени на базата на японските кварцови механизми. Това позволява ненадмината точност и дълголетие на моделите. Другата отличителна черта на марката, е ползването на „Mecaquartz“ – механичен кварцов механизъм.

Festina става известна през 1998 г., чрез една доста глупава причина. Екипът, спонсориран от Festina в тур дьо Франс, е вкаран в огромен допинг скандал. Представете си какво е да рекламираш марка часовници по този начин.

Марката предлага голяма гама от часовници – цифрови, аналогови, хронографи, кожени каишки, от неръждаема стомана и още много други. Това наистина е от значение, защото избора на модел и материали на изработка, ще говорят за вашата личност. Някои модели са изключително харесвани от спортните ентусиасти, което е нормално, след като започват работа като фирма за часовници на тур дю Франс.

През последните 15-20 години, марката е създала впечатляващо име като производител на качествени часовници. Много хора посещаващи спортните събития също притежават часовник Festina и обичат да го показват по каквито и да било начини. Марката естествено не е изцяло насочена към спортните часовници. Имат модели за всякакви поводи – елегантни, спортни, за дамите и господата.

Една много интересна черта на марката е, тяхната маркетинговата стратегия. За всяка страна, Фестина използва различен подбор на стратегии. Често обаче се асоциира с колоезденето и в повечето случай е насочена към този пазар за съответната страна.

Ако се чудите, коя е основната пазарна ниша, то това е САЩ. Те позволяват на някои американски дистрибутори, да определят своя ценова политика, различна с цел, естествено повече печалби. Това е изключително печеливш ход за дистрибуторите, като ги кара да търсят нови и нови пазари и така марката да се разрасне още повече. Дори вие сте виждали представители на марката в местните магазини, нали?