Categories
Без категория

Цигански кланове от цял свят тръгнаха след Гошка и 68-те милиона! – gp-gallery.com

Невероятната печалба от близо 68 милиона евро на нашенката Гошка Илева застрашава сериозно живота й. Жената, която удари джакпота, е в шок, че ще бъде убита заради грандиозната сума. „Край! Свършено е с мен!“, вайкала се Гошка броени часове след като се зарадвала на невероятния си късмет, пише столичен ежедневник.Вестта за българката, която за една нощ стана една от най-богатите българки в света, разтърси из основи живота в испанската провинция Куенка. Лично кметът на село Кинтанар дел Рей, където българската отсяда със семейството си в далечната 2001-ва, е организирал гражданска милиция, която да бди денонощно над сигурността на фамилията.

Социалистът Марсел Гарсия Себриан твърди, че е почерпил опит в създаването на опълчението от татко си Мануел, виден участник в испанската гражданска война. „Имаме над 100 доброволци, които са готови да отделят от времето си за патрули в този момент на щастие и несигурност. Ние сме малка общност от 8000 човека и се грижим един за друг. Обичаме семейството на Гошка като родно. Изключително работливи и щедри хора“, не пести обяснения Себриан.

„Тези хора се интегрираха още с пристигането си към нашия земеделски живот. За разлика от местните цигани от Албасете, които само обикалят с караваните си и вършат измами, тези български роми са наши братя. Сигурен съм, че скромната ни община няма да бъде забравена от Гошка сега, когато социалният й статус се изстреля в небесата“.

Повишените мерки за сигурност са предизвикани от заплашителни обаждания, които 61-годишната ромка е получила броени часове след като стана ясно за огромния й удар. Тарторът на огромната ромска махала в Берковица, откъдето жената е родом, Иван Фърков – Козела първи набрал джиесема на жената, макар от години да бил прекъснал връзки с нея. Отначало започнал кротко, но бързо преминал в заповедническата гама и най-безсрамно обявил, че очаква дарение от 500 000 евро. В противен случай роднините на Гошка ги чакал неприятен сблъсък с ромското правосъдие. След като цялата западноевропейска преса гръмна с невероятната печалба от 68 милиона евро, в ъндърграунда упорито се говори, че албанските кланове Шабани и Келменде вече са изпратили емисари в района, за да душат около нашенката.

Интерес към Гошка проявявала и испанската диаспора афганистански ветерани от СССР, които държат хазарта и проституцията в област Кастилия. Въпреки опасността семейството на Илева засега не възнамерява да се мести. Гошка, която почти не знае испански език, обикновено се захваща със сезонна работа. Тя редовно бере гъби. Мъжът й и единият от нейните синове пък са шофьори на камиони. По най-бързия начин семейството вложило печалбата си в сметка в неназована банка и оттогава кметът не им позволява да се появяват на публични места.

В понеделник следобед банката била обкръжена от въоръжени до зъби частни охранители. Из интернет бясна популярност набира клип, на който Гошка е заснета да крещи радостно, след като научава за печалбата. Това става в тото пункта, пълен с посетители, любопитни да научат кой е ударил рекордната печалба. Жената се обажда по телефона – вероятно на мъжа си или на някого от синовете си, и крещи: „Вескоооо! Спечелих!“. Една от продавачките в пункта й налива чаша шампанско.

Източник: БЛИЦ