Categories
Без категория

Цецка Цачева беше избрана за председател на Народното събрание

Кандидатурата на Цачева беше подкрепена от почти всички партии.

Цачева се завръща на поста, който заемаше по време на 41-вото Народно събрание. Тя беше избрана отново за председател на новия парламент. Нейни заместници ще бъдат цели 8 човека! Това са Димитър Главчев от ГЕРБ, Янаки Стоилов от „БСП лява България“, Алиосман Имамов от ДПС, Иван Иванов от Реформаторския блок, Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт, Явор Хайтов от Български демократичен център, Явор Нотев от „Атака“ и Росица Янакиева от АБВ.

По повод завръщането й на поста тя беше поканена в студиото на БТВ, където коментира бъдещето управление на страната. Тя сподели, че не се чувства обидена от факта, че Бойко Борисов предложи нейното място на Михаил Миков, с цел да привлече БСП на своя страна и да бъде създаден кабинет на мнозинството. Цачева дори защити своя лидер и поясни, че, когато е налице подобна сложна политическа ситуация трябва да се търсят всевъзможни варианти за излизане от ситуацията!

В медийното пространство витаят слухове, че бъдещия премиер на страната ще бъде жена. Спекулира се с името на Румяна Бъчварова, но все още няма нищо официално по въпроса. Запитана дали има такава възможност, Цачева категорично отрече и заяви, че този пост трябва да бъде зает от човек с изявени лидерски качества, какъвто според нея е Бойко Борисов.

коментар(и)