Categories
Без категория

Цветовата схема на модерната баня за 2016 – gp-gallery.com

Използването на белият цвят в банята никога не излиза от мода. Той придава чист, светъл, а понякога дори и стерилен образ на утилитарните пространства. Бяла стена, санитарен фаянс в светли тонове и само незначителни отклонения от основният цвят с ярки текстилни акценти и дори стайни растения е характерно за баните от този вид.

Напоследък, дизайнерите са склонни да използват много и контрастни комбинации.Използването на черно-бели комбинации в дизайна на модерния интериор на банята са писъкът на модата в момента. „Бяло на върха, череното отдолу“ – класически дизайнерски метод за увеличаване на пространството във височина. За да се разреди черно-белия контраст в банята е дървения материал или неговата имитация. Природните елементи са в състояние да балансира цветовата температура на помещението, с което затоплят иначе хладната палитра.

На фона на тъмният фон снежнобелият санитарен фаянс изглежда особено впечатляващо. Чистотата на форми и линии, строгост и лаконичност са базата на модерният дизайн тази година. Друг вариант е използване на черен санитарен фаянс с същият цвят аксесоари разположени на бял фон.Тъмният фон може да присъства в интериора на банята и много премерено, като декор на вратата, разделител на помещението, декор на осветлението, а дори и текстил.

Сивото е най-неутрален от всички възможни варианти. Ако искате да създадете баня, коятото ще бъде на мода за години напред, няма да дразни никой и ще има отличен фон към оригиналналният санитарен фаянс – изберете комбинация от различни нюанси на сиво и бяло.

Комбинацията от бяло с тъмно изумрудено е способна не просто трансформира вашата баня, но и ви представя дизайн на съвсем ново ниво. Лукс и комфорт, практичност и елегантност – комфортна и естетична атмосфера за водни процедури.

Използването на ярки акценти в снежнобялата баня създава изключително силно впечатление. Комбинацията от бяло и жълто например повишава нивото на оптимизъм на собствениците на апартаментя или къщата, подобрява настроението и общото здравословно състояние.

Топлите, естествени цветове също никога не излизат от мода, защото банята е и място за отдих. А те помагат максимално да се отпуснете.

Източник:  remontira.bg