Categories
Без категория

Цветков: Ще направим одит на КТБ, ако НС ни възложи това

„Ще извършим одит на КТБ, ако парламента ни възложи“, разкри Цветков.

Минути след като беше избрано ръководството на Сметната палата, новият шеф Цветко Цветков заяви в кулоарите на парламента, че, ако парламента им възложи да извършат одит на КТБ, те ще го направят. Той заяви, че разполагат с необходимият капацитет, за да го извършат, но ще им бъдат необходими между 3 и 4 месеца. Освен това добави, че депутатите имат право да възложат до 5 одита на Сметната палата.

Цветков сподели, че между Сметната палата и новият орган за борба с корупцията няма да има нищо общо, но ще продължат да приемат и да правят публични декларациите им. Новоизбраният шеф разкри, че органът за корупцията ще разследва и удостоверява имотното и финансовото състояние на обществено значимите личности.

Също така обясни, че оглавяваният от него орган няма правомощията да разследва или да доказва дали това, което е записано в декларациите на политиците отговаря на истината. Тяхната задача е да приема и обработва декларираното от тях. Той вярва, че единният регистър за харчовете на партиите ще осигури необходимият контрол на парите.