Categories
Без категория

Цветан Василев и жена му са обект на разследване за пране на пари

В Лихтенщайн също ги разследват за пране на пари.

В днешното издание на вестник Труд беше публикувано, че Цветан Василев и неговата съпруга са обект на разследване от страна на Софийска градска прокуратура относно схема за източване на пари свързана с КТБ. Прокуратурата разполага с достатъчно данни и доказателства, за да повдигне обвинение на семейство Василеви по член 253 от Наказателния кодекс.

Освен това специално журналистическо разследване на вестника е показало, че съвсем скоро семейство Василеви се е сдобило с луксозна вила в Женева, Швейцария! Журналистите вече са сигнализирали на прокуратурата за това тяхно разкритие и се очаква в най-скоро време да бъде проведено разследване, което да установи произхода на парите, с които е закупен този имот.

Колкото до бъдещето дело срещу семейство Василеви относно обвинението за „пране на пари“, то евентуалното наказание, което грози двамата провинени е от 1 до 6 години затвор, ако бъде доказана вината им. Трябва да припомним, че властите в Лихтенщайн също разследват собственика на КТБ за пране на пари.

Остави твоят коментар

коментар(и)