Categories
Без категория

Цветан Василев: Искат да източат КТБ

Подготвя се източване на КТБ – твърди Василев.

Днес в медийното пространство беше разпространено ново писмо на Цветан Василев, с което той желае да опровергае твърденията за себе си и да „отвори очите“ на гражданите за случващото се с КТБ в момента. Денят не е избран случайно. Именно днес ще се разбере каква ще бъде съдбата на банката, тъй като 20-ти октомври е крайния срок за излизането на докладите и одитите на БНБ.

Цветан Василев смята, че Българска народна банка прибягва до всякакви „хватки“, за да не изпълни законовите си задължения спрямо КТБ. Според него действията на БНБ са пряко диктувани от коалицията „ППП“. Той смята, че за целта е ангажиран целия потенциал на държавата – от полицията до прокуратурата.

Собственикът на КТБ е на мнение, че ръководните органи стриктно се придържат към своя закономерен план за ликвидирането на банковото дружество и разпределянето на неговите активи на „правилните хора“. Василев дори даде за пример други такива дружества, които са били фалирани умишлено и продадени под реалната им стойност – „Петрол“, „Рубин инвест“ и стъкларския завод в Плевен.

Остави твоят коментар

коментар(и)