Categories
Без категория

Цацаров заяви, че Цветан Василев може да бъде съден задочно

Главният прокурор разкри, че Цветан Василев може да бъде съден задочно.

Според главният прокурор на България собственикът на фалиралата Корпоративна търговска банка може да бъде съден задочно. Преди да се случи това обаче, той подчерта, че до края на месеца ще бъде възложено изготвянето на експертиза, в която ще участват и международни експерти. Тя трябва да покаже по  какъв начин е работила КТБ.

Сотир Цацаров посочи, че не е запознат с действията на сръбският съд и отбеляза, че процедурата по екстрадирането на Цветан Василев не може да се смята за приключила. Това означава, че има вероятност собственикът на КТБ да се завърне в страната и да бъде изправен пред родната Темида.

Днес пък трябва да бъде публикуван списък с кредитните милионери, които са натрупали своето богатство чрез кухи фирми, които са източвали КТБ. В него ще фигурират имената на повече от 40 души, посочи председателят на бюджетната комисия към парламента Менда Стоянова. Разследването до момента показва, че банковото дружество на Василев е работило като класическа пирамида и т.нар. кухи дружества са били използвани за източването на трезорът й.

Остави твоят коментар

коментар(и)