Categories
Без категория

Христо Иванов: Имам подкрепата на Борисов и Кънев

„Борисов и Кънев ме подкрепят“, заяви правосъдният министър.

Правосъдният министър гостува в сутрешният блок на националната телевизия, за да коментира действията на ГЕРБ, които зад гърба му внесоха законопроект за разделяне на Висшия съдебен съвет на две звена. Христо Иванов заяви по този повод, че не се чувства предаден или излъган по някакъв начин. Според него става дума за „междупартийно състезание“, в което ГЕРБ се опитва да отбележи точка и иска да изпъкне в очите на избирателите, след като преди няколко дни от АБВ внесоха законопроект за електронното правосъдие.

Той твърди, че има подкрепата на Бойко Борисов, Радан Кънев и всички останали от Реформаторския блок. Също така разясни, че екипът от експерти е на финалната права за изготвянето на дългоготвените промени в закона за съдебната власт. Христо Иванов разкри, че те ще бъдат съобразени с реформите, които са заложени в програмата на кабинета и е пределно амбициран да бъдат одобрени на първо и второ гласуване в парламента.

Министърът очаква атаките срещу него да се засилят в следващите няколко дни, тъй като промените в Закона ще засегнат интересите на определени кръгове, които са облагодетелствани от статуквото.