Categories
Без категория

Хампарцумян смята, че малка част от парите на КТБ ще се върнат в държавата

„Политиците гледат като хора прекалили с купоните, когато стане дума за КТБ“

Банкерът беше гост в специалната рубрика на сутрешният блок на БНТ, която беше посветена на Денят на детето. В нея той отговаряше на въпросите на „малките репортери“, които го попитаха какво е неговото мнение за КТБ и на други въпроси, които вълнуваха малчуганите. На един от тях той разкри, че си е бил направил касичка от кенче за бира, в която си пускал стотинките.

След което Хампарцумян засега по-сериозните теми свързани с банката на Цветан Василев. Според него е възможно една част от парите да се върнат в държавата, но това ще бъде доста малка и символична сума на фона на това, което е било откраднато. Причината за това е, че апашите „карат направо“, а разследващите спазват правилата и законите, което ги забавя да достигнат следите на престъпниците.

Относно намерението на Оманският фонд да съди страната, банкерът смята, че това е проста стратегия, чрез която оманците искат да изчистят репутацията си. Той посочи, че най-вероятно от фондът са си заделили 5 милиона, които ще използват за съдене и нищо повече от това.