Categories
Без категория

Хампарцумян смята, че Гърция няма да фалира

„Ципрас беше загадъчно усмихнат на вчерашната пресконференция“, заяви банкерът.

Банковият експерт номер 1 в страната беше поканен в студиото на БТВ, за да коментира финансовата криза в Гърция. Неговото мнение по въпроса е, че южната ни съседка няма да фалира, но ще научи своя урок по най-суровият начин. Арменецът посочи, че пазарите в момента реагират предпазливо, но това е нормално и не бива да бъде превръщано в сензация. Подобни процеси е имало и преди, отново с участието на Гърция.

Левон Хампарцумян изрично подчерта, че „гръцките банки“ в България няма да бъде засегнати от кризата, тъй като става дума за български дружества, които използват гръцки капитал. Това ги прави независими от случващото при южните ни съседи.

Според него Ципрас и останалата част от СИРИЗА са крайно безотговорни хора, които не успяха да реализират нито едно от предизборните си обещания и в момента се опитват да прехвърлят вината за действията си върху народа. Хампарцумян се надява, че на референдумът гърците ще демонстрират здрав разум. В противен случай ще продължат да се търкалят по нанадолнището.

Остави твоят коментар

коментар(и)