Categories
Без категория

Френският президент прогнозира военен конфликт между Русия и Турция – gp-gallery.com

Френският президент Франсоа Оланд изказа зловещо предположение – възможната на руско-турския конфликт може да доведе до още по-горещ конфликт и да прерасне във война. Във връзка с това Оланд подчертава, че е необходимо да се предотврати нарастването на конфликтната ситуация между Русия и Турция. Според френския държавен глава причината за крайно обтегнатите отношения между двете страни е ситуацията в Сирия, затова е необходимо да се възобновят преговорите между сирийските власти и опозицията.
Съществува риск от война между Русия и Турция и трябва да се направи всичко възможно, за да се избегне ескалацията на напрежението, заявява Франсоа Оланд. На първо място трябва да бъдат прекратени бомбардировките и да започне масирана хуманитарна помощ за мирното население.

Припомняме, че в Женева на 29 януари започнаха преговори за Сирия, но те не постигнаха успех и на 3 февруари бяха прекратени. По думите на специалния посланик в ООН Стефан де Мистура паузата в сирийските преговори ще продължи до 25 февруари.

Министерството на външните работи на Русия смята, че принудителното прекъсване на преговорите е съзнателен опит на сирийската опозиция да провали мирните преговори.

loading…