Categories
Без категория

Финландски граждани атакуваха автобус с бежанци! Бомбандираха го с камъни

Група протестанти атакуваха автобус с бежанци във Финландия.

Преди броени минути световните медии разпространиха, че във Финландия е ескалирало напрежението между местните граждани и прииждащите бежанци. Мъж облечен в костюм на Ку-Клукс-Клан е нападнал мигрантите и служителите на Червения кръст, които спомагат за тяхното настаняване и интегриране в обществото. Той е започнал да хвърля камъни по автобуса срещу тях.

В автобуса е имало 49 души, повечето от тях са били жени и деца. За щастие при инцидента няма пострадали, а полицията е арестувала демонстрантите. Действията им обаче, бяха подкрепени от хората в социалните мрежи. Акцията дойде малко след като от правителството разкриха, че в бивша казарма в Хейнола ще бъдат настанени имигрантите, които бягат от войната в Сирия.

Медиите припомнят, че това не е първият протест срещу бежанците във Финландия. Преди това обаче, не се стигаше до ексцесии, а демонстрантите мирно заявяваха своите искания. От вътрешното министерство на скандинавската държава разкриха, че тяхната страна може да приеме до 30 000 бежанци през тази година.

коментар(и)