Categories
Без категория

Финансовият министър твърди, че Димитър Радев ще е новият гуверньор в БНБ

„За тази позиция не трябва да се правят експерименти“, заяви Горанов.

Според Владислав Горанов най-вероятно следващият шеф на БНБ ще бъде излъченият от ГЕРБ кандидат Димитър Радев, който се ползва и с подкрепата на Реформаторският блок. Всъщност реформаторите излязоха с две предложения, като излъчиха и представител от своите редици в лицето на Бисер Манолов. Министърът на финансите посочи, че за гуверньор на Националната банка трябва да се постави човек, който има достатъчно опит в системата и на тази позиция не трябва да се правят експерименти.

Финансовият министър гостува в „Беновска пита“ по Канал3, за да коментира най-горещата тема през последната една година в страната – КТБ. Горанов заяви, че предишното правителство не е имало „достатъчно воля“, за да се справи с проблема. Той посочи, че падането на банковата тайна ще осветли истинските проблеми на банковото дружество на Цветан Василев.

Владислав Горанов обвини опозицията в лицето на БСП и ДПС, че прави опит да говори за отделни финансови институции без това да е необходимо, а, когато е трябвало да направят нещо по въпроса по време на управлението на Орешарски са стояли със скръстени ръце.

коментар(и)