Categories
Без категория

Учени обясниха защо изневеряват мъжете – gp-gallery.com

Психолози са провели експеримент, с който търсят причината за изневярата на съпрузите в брака. По време на анкетите, те се натъкнали на интересния факт, че самите анкетирани мъже са се интересували какъв е резултатът от проучването.

В крайна сметка се оказало, че причината мъжете за изневеряват е емоционалната неудовлетвореност, а не, както се смяташе-сексуалната неудовлетвореност. Освен това изневярата може да се схваща и като средство за самоутвърждаване на мъжа.

Според психолозите, мъжете също много се нуждаят от похвали, възхищение и комплименти. Когато не ги получават достатъчно от своята жена, търсят друга ,която да им ги даде.

Друг извод от проучването е това, че мъжете изневеряват по принцип с познати жени, от тяхното служебно обкръжение. Процентът на забежките с колежки е висок- 40%. Забелязано е и това, че жената, с която мъжете изневеряват на съпругата си в 88% от случаите е по-малко привлекателна и сексапилна от нея.

Има и още една причина за изневярата- примера на приятелите. 77% от изневерилите са признали, че са го направили след като техен приятел им се е похвалил. Но веднага трябва да се каже и друг резултат-68% от изневерилите съжаляват за стореното.