Categories
Без категория

Усмивката на Ирина Тенчева замръзна, когато видя какво са сторили бандити с колата й – gp-gallery.com

Повече от горчиво начало на днешния ден преживя тв водещата и светска дама Ирина Тенчева. Докато тази сутрин тя оставяла дъщеря си на училище, наглеци претарашили колата й и буквално я оставили без нищо – взели са документите й, парите, компютъра, киндъла, снимки, служебни файлове. Въпреки огорчението си от кофти случката, Ирина сподели преживелицата си във Фейсбук като предупреждение към своите познати и приятели да бъдат нащрек.
Ето какво написа на стената си Ирина:

„Днес в 7.45 спрях колата си пред училището на дъщеря ми. С едната си ръка държах детето, с другата – раницата, „с третата“ – кутията за обяд. Изпратих я до вратата. Поздравих учителите и се върнах обратно при колата си. Отне ми 3-4 минути.
Всяка сутрин преди да изляза от къщи си правя кафе… Заради графиците на децата ритуалът ми е да му се насладя докато шофирам между Руски паметник и фитнеса ми. Пия си любимото кафе, слушам Dimitar Pavlov, чувам мъжа ми, който кара някое от другите деца…много ми е хубаво… Затова винаги се качвам в колата с усмивка.

Този път усмивката ми буквално замръзна.

За няма и 5 минути без никаква следа и нищо счупено от колата ми беше задигнат малкия ми офис – чантата ми с ВСИЧКИ лични документи, пари, карти, електронни пособия, памет с документи, компютър с ВСИЧКИТЕ ми НОВИ проекти, непубликувани творби, киндъл с произведенията, които винаги са с мен, снимки,служебни файлове, видеа с децата ми… Знаете – който работи в движение само принтер не носи в себе си…

От 8.00 до сега обхождам институции… Има много свестни българи – и в 6-то РПУ, и в паспортното, и по банките, да знаете… Но има и много загубени души, които няма шанс да бъдат намерени точно като парите в портмонето ми…
Не мрънкам. Случва се на всеки да стане никой поне за ден – без пари, без лична карта, книжка, професионална история и работа… Това си е свобода в някакъв смисъл… Но, да ви кажа,когато е в поредица от кофти събития, този инцидент действа смазващо.

Всичко ще се оправи с цената на нерви, време, непредвидени разходи… Дано съм предплатила нещо, което не струва пари. А вие се пазете!!! Полицаите ме предупредиха, че от няколко месеца има цели хайки от добре оборудвани крадци, които „бръмчат“ пред детски градини и училища. Дебнат усмихнатите въпреки нелекия родителски живот в Бг, майки и татковци и крадат парите, времето и малкото останали нерви.

Слава Богу не могат да откраднат това, което всъщност никога няма да имат – способността да останат нормални и да живеят ‪#‎безСтрах‬. ‪#‎продължавам‬“.