Categories
Без категория

Уволненият шеф на Окръжна болница: Няма здравна реформа!

Той не вярва, че зад уволнението му стои разрешаването на личностен конфликт с Москов.

Доктор Димитър Димитров, който доскоро беше шеф на Окръжна болница гостува в сутрешният блок на БТВ, за да коментира готвената от министър Петър Москов здравна реформа. Според него такава реформа няма и промените, които искат да направят депутатите са болнични, а не здравни. Димитров обясни, че, за да бъде една реформа здравна тя трябва да обхваща всички болнични звена – бърза помощ, доболнична и т.н.

Според отстраненият шеф на Окръжна болница здравните пакети не могат да бъдат наречени реформа. Той иронично изрази надежда, че българският народ ще се разболява само от посочените болести в „основният пакет“. След което попита изобщо някои знае ли кои заболявания попадат в „основният пакет“ и кои в „лимитираният“.

Докторът отказа да коментира слуховете, че Петър Москов се е зарекъл, че първата му работа като министър на здравеопазването ще бъде да уволни бившият си шеф в Окръжна болница. Димитър Димитров посочи, че не знае за подобно враждебно отношение от реформаторът и сподели, че винаги се е отнасял към него с необходимото уважение. Дори Москов е ходил на специализации в Испания и по лични проблеми в Германия за сметка на Окръжна болница.

коментар(и)