Categories
Без категория

Убитата Александра може да е жертва на дилъри! – gp-gallery.com

Александра Сивриева-Севджан, която беше намерена мъртва в запустялата сграда на бившия ловен дом в Провадия, била убита заради неполучен откуп. Роднини на 13-годишното момиче, което бе отвлечено пред дома си на 22 март потвърдиха, че броени дни след похищението непознат мъж се обадил на баща й Любен Демиров и поискал откуп от него, съобщава „България Днес“.Разтрепераният родител, който тъкмо бил пристигнал от Германия да издирва дъщеричката си, веднага подал сигнал до ченгетата. Не е ясно какво точно се е объркало впоследствие, но похитителите вероятно са се уплашили да не бъдат разкрити и са убили момичето. Възможно е Севджан да е била ликвидирана и веднага след отвличането си, както постъпиха бандитите с похитената Мирослава от Перник.

От събраните до момента доказателства става ясно, че трупът на момичето е бил в напреднал стадий на разлагане, което означавало, че тя е умъртвена само няколко дни след отвличането. По време на огледа разследващите установили, че момичето е било убито на друго място, а тялото й захвърлено в мазетата на бившия ресторант по-късно, за да се заличат следите.

Няколко часа след зловещата находка, която бе открита от деца, играещи си в запустялата сграда, ченгетата задържали мъж, подозиран в съучастие в зверското престъпление. Според жителите на Провадия обаче това било т.нар. спешен арест, чиято цел била да се потуши напрежението сред населението.

Основната версия, по която работят властите, е, че Севджан била отвлечена от сводници за бяла робиня. Според близки на затритото момиче те не са имали намерение да го връщат на родителите му въпреки поискания откуп. Целта била да се спечелят колкото се може повече лесни пари от красивата девойка. Плановете на сутеньорите обаче се объркали заради шума, който се вдигнал около случая, и те решили да се отърват от ученичката.

От думите на съгражданите на момичето става ясно, че то не ходело по дискотеки и нямало фриволно поведение, като в продължение на година дори си имало и приятел. Криминалисти вече са издирили и разпитали въпросното момче. От полицията не изключват възможността и Севджан да е била убита от маниак или таен обожател, на когото тя е отказала интимност.

Любопитен е и фактът, че два дни преди да бъде отвлечена, девойката се обадила на баща си в Германия и му казала, че някакви хора се готвят да я откраднат. Именно поради това Любен й забранил да излиза и й казал, че се прибира и ще я вземе при себе си. Родителите на Севджан от години били на гурбет в чужбина, поради което тя живеела с баба си.

Местните говорят, че не е изключено да е убита на друго място, а тялото й да е било пренесено по-късно, пише „Труд”. Тази версия се подкрепя от факта, че при издирването на момичето властите претърсили щателно целия град, включително бившия ресторант.

Вероятно Александра е общувала със своя убиец по скайп. Подозренията падат върху местни дилъри на дрога и сводници. Според страшна мълва тялото на момичето било залято от убиеца със с киселина, което затруднява разпознаването.

Трагичната развръзка с изчезналото дете настъпи 21 дни след нейното изчезване. Сутринта на 22 март Севджан намята палтото на баба си върху пижамата и излиза по чехли. Тя се запътва към кварталното магазинче, за да купи кафе. На десетина метра от къщата спира сива кола. От задната седалка млад мъж повиква девойката. Фактът, че тя отива, подсказва на ченгетата, че те най-вероятно са се познавали. Мъжът сграбчва за ръката Севджан, дръпва я при себе си и колата потегля с мръсна газ. Свидетел на отвличането става малолетно момче, което си играе на улицата.

Всички в Провадия са потресени от случая, а майките не пускат децата си навън. Роднини и близки на убитата Севджан са изпаднали в нервен срив, като майка й е тръгнала за Германия към България.

Родителите на Севджан, които от години работели в чужбина, подготвяли необходимите документи за изтеглянето на дъщеря си. Баща й Любен трябвало да дойде в България в началото на месеца и да се прибере обратно с нея. Такава била договорката с бившата му съпруга. Първоначално майката на Севджан щяла да се погрижи за преместването на дъщеря си. Ден преди да бъде отвлечено момичето, обаче сестра му Гюлджан, която също е в Германия, родила и това провалило плановете на майката.

Източник: БЛИЦ

loading…