Categories
Без категория

Турция готви атака срещу Сирия

Турция вече веднъж нахлуха в Сирия, за да освободят свои войници.

Дейстията, които предприемат южните ни съседи ясно подсказват, че се готви военна офанзива срещу Ислямска държава и размириците в Сирия. Въпреки че, премиерът Ахмет Давутоглу отвхръли спекулациите, то случващото се по границата на Турция със Сирия показва съвсем различно нещо. Местният вестник „Хюриет“ разкрива, че постоянно прииждат военнослужещи и тежка военна техника в района.

Преди няколко дни пък на инспекция е дошъл главнокомандващият сухопътните сили ген. Хулуси Акар и командващият Втора армия ген. Адем Худути. По-късно пък пристигнал и шефът на спецчастите ген. Сезай Аксакал. Неговите командоси вече участваха в няколко операции в Сирия. Една от задачите им беше да евакуират тленните останки на Сюлейман шах, които бяха заплашени от поругаване от страна на джихадистите.

Слуховете твърдят, че по турско-сирийската страница са разположени почти 55 000 хиляди военнослужещи, които са придружени от тежка бойна артилерия. С действията си правителството иска да гарантира сигурността на страната си и да ограничи до минимум проникването на членове на Ислямска държава на територията на Турция.

Остави твоят коментар

коментар(и)