Categories
Без категория

Турският премиер обяви какво ще стане с превратаджийте! – gp-gallery.com

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм обеща да не организира „денят на страшния съд” за гражданските лица и журналистите, които по един или друг начин са подкрепили държавния преврат. „Изхождам от това, че тези хора, които подкрепят терористите и сепаратистите, независимо от длъжността си, всичките те са известни, и по отношение на тях незабавно ще бъдат предприети действия”, каза турският премиер.

Заедно с това, отговаряйки на въпрос, дали властите ще преследват онези, които са подкрепили метежниците сред гражданските лица, включително и журналисти, Йълдъръм каза, че „във връзка с шоковата ситуация, създала се по време на държавния преврат, много журналисти може да не са успели да се ориентират”.

„Това е труден въпрос. Днес не е денят на страшния съд, всички да бъдат съдени. Призовавам всички към единство, стари и млади, жени и деца – за единство под националния флаг”, каза турският премиер.

Той отбеляза, че в дадения момент „се провеждат действия за оценка на участието на всички заговорници в опита за държавен преврат”.

По думите му, всичките заговорници от „паралелната структура в държавата” са в ръцете на правосъдието и ще понесат сурово наказание. Става дума за 2839 души.

Междувременно турските органи на реда съобщиха, че арестите продължават.

Източник: БЛИЦ