Categories
Без категория

Трябва ли да има нови избори и защо всички се страхуват от това?

Искате ли нови избори?

България се намира в изключително тежка икономическа и политическа криза, като предсрочните парламентарни избори, не успяха да излъчат твърд фаворит, въпреки че ГЕРБ са партията с най-много гласове, но отново не могат да съставят самостоятелно правителство.

За първи път в историята на страната ни, 8 партии успяха да влезнат в парламента, но почти всички от тези партии са коалиционни, така че реалната им бройка е 50. Всички те обаче плюеха и анатемосваха ГЕРБ, а сега са готови послушно да ги подкрепят, само и само да има ново правителство и да се уредят с министерските кресла. Валери Симеонов, Красимир Карачанов, Николай Бареков, Михаил Миков – всички те използваха предизборната кампания, за да се борят срещу партията на Бойко Борисов, а сега всички искат да се коалират с него, тъй като не са нищо повече от негови патерици и целта е отново да се окраде България.

На фона на тази абсурдна обстановка, всички партии се обединяват около идеята, че трябва да се състави правителство и едва ли не, нови избори щели да доведат страната ни до фалит и това бил най-лошият сценарий. gp-gallery.com пита, какво лошо има в новите избори, след като на настоящите имаше 200 000 недействителни бюлетини, 60 000 гласа от Турция, изхвърлени протоколи по улиците, а и на всичкото отгоре, по малко от 50% от българите, са упражнили правото си на вот.

На практика, дори да се състави правителство, то ще бъде нелигитимно, тъй като няма подкрепата на народа и ще бъде избрано против волята на мнозинството. Истината е, че партиите се страхуват от нови избори, тъй като изчерпаха бюджета си за купуване на гласове, а и знаят, че хората вече са изключително апатично настроени, към политическият елит на България.

Всички тези партии, които сега се борят за власт, държавни поръчки и евросубсидии, обещаваха гръмки неща, за да замажат очите на своите привърженици, но нито едно от тези неща няма да бъде изпълнено. Токът отново се увеличава, пенсионната възраст също, здравеопазването е в тотален крах, икономиката също, а политиците се стремят към лична облага и 5 пари не дават за народа.

Трябва ли да има нови избори? Това е въпросът, който трябва да си зададете всички вие, защото дори и да има правителство на малцинството, то няма да изкара повече от 1 година, което отново е изключително грешно, тъй като за този период няма да се направи нищо положително – напротив, ще се изтегли нов кредит от 4.5 млрд, за да се вкара страната ни в нова корупционна схема, а никой не говори как ще се изплащат тези пари и за какво точно ще бъдат дадени. За спасението на КТБ, за спасението на НЕК, за стабилизиране на икономиката? Не, ще бъдат разпределени между управляващите и отново ще потънат в черни дупки, а сигурно сами се сещате кой ще трябва да връща тези заеми – обикновените български данъкоплатци, които вече изнемогват и се чудят как ще преживеят наближаващата зима.

Всички българи трябва да се обединят около идеята да се проведат нови избори, които да излъчат ясен победител, на които да се ограничи наистина купуването на гласове и манипулациите от чужбина, и може би тогава ще можем да се радваме, на поне малко позитивна политическа обстановка.

Остави твоят коментар

коментар(и)