Categories
Без категория

Тони Стораро завършил училище с рушвети – gp-gallery.com

Изпълнителят на „Отличен 6” Тони Стораро бил двойкаджия и завършил училище с рушвети, призна самия той. Неговият майчин език бил турски и в дома му говорели само на този език, пише ПИК бг.

В селото, в което Тони живеел с родителите си, всички били мюсюлмани. Затова като дете Тунчер Фикрет Али, както е рожденото име на Стораро, имал сериозни проблеми с българския.

В средата на 80-те, когато бе насилствената смяна на имената, Тунчер бил прекръстен на Тони, баща му Фикрет станал Филко, а дядо му Али-Антон. После семейството му се преместило в Шумен и там малкият Тони тръгнал на училище, пише столичен ежедневник.

В началото бъдещата звезда от село трудно се оправяла с големия град и често се случвало да се загуби из улиците на Шумен. Съучениците му се подигравали, че не говори добре български език.

За да го спасява от бой и малтретиране, учителката на Тони лъжела съучениците му, че е живял в Турция. „Завърших училище едвам-едвам, както се казва с агнета-магнета, с тройка, защото съм бил добър като човек”, с чувство за хумор коментира Стораро.