Categories
Без категория

Томислав Дончев ще отговаря за изборите

Вицепремиерът ще отговаря за организирането и провеждането на изборите.

Преди броени минути правителството реши вицепремиерът Томислав Дончев да отговаря за организацията и провеждането на предстоящите местни избори, както и за националният референдум. Освен, че ще трябва да координира организационно-техническата подготовка за изборите, Дончев ще трябва да отговаря още за условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

В близките дни пък зам.министър-председателят трябва да внесе в Министерски съвет проект за разходите около организацията, техническата подготовка и провеждането на изборите. Те трябва да бъдат предварително съгласувани с ЦИК. Освен това Томислав Дончев ще трябва да изготви и тарифа, по която политическите сили да заплащат предизборните си кампании, които ще се излъчват в ефира на националната телевизия и радио.

Румяна Бъчварова пък ще трябва да организира дейностите на МВР, докато на Лиляна Павлова, която е министър на регионалното развитие, се пада да координира изготвянето на избирателните списъци по региони.

Остави твоят коментар

коментар(и)