Categories
Без категория

Тодор Танев: Наесен може да се вдигнат заплатите на учителите

„Догодина матурите ще се проведат по друг начин“, разкри министърът на образованието.

Образователният министър беше гост в сутрешният блок на Нова телевизия, където разкри, че е възможно през следващата учебна година заплатите на учителите да бъдат увеличени. Танев разкри, че преди няколко дни премиерът Борисов му е обещал, че ще намери допълнителни 20 милиона лева, които ще бъдат използвани за тази цел.

Относно скандалите около матурата и изтичането на отговорите, министърът на образованието посочи, че в страната е имало на 10 000 квестори и е напълно възможно поне стотина от тях с действието или безйдествието си да са спомогнали за излизането на тази информация. Танев изрично посочи, че от министерството не е изтичало нищо и става дума за административни нарушения.

Той сподели, че на матурите се е преписвало и са били открити 84 абсолютно еднакви работи, които предстои да бъдат проверени на видеозаписите, за да се установи какво точно се е случило. Тодор Танев добави още, че преди година в Ардино са били открити много еднакви матури, но „контролиращите“ са си затворили очите.

коментар(и)