Categories
Без категория

Ти да видиш! Родна ромка се влюби до уши в скинар! – gp-gallery.com

Ромката Румяна се влюби до уши в скинар във Фейсбук! Знойната девойка и агресивният младеж, който до вчера скандираше „циганите на сапун“, вече са приятели и между тях прехвърчат първите любовни искри, съобщава столичен вестник. Това се случи, след като циганите в България се приобщиха доста бързо към социалната мрежа.

Проверка показва, че в гетата е мода младите циганки да си създават профилите с имената „Момичето на Пешко“, „Момичето на Рашо“ и какви ли не още комбинации. Следва малка профилна снимка на девойката и задължително голяма корица на младежа, на който принадлежи собственичката на профила. Веднага след евентуална раздяла фейсбукът се актуализирал, профилът „Момичето на Пешко“ се превръща в „Момичето на Асен“, като веднага мургавият Асен се появява на голямата снимка.

Най-интересният случай с фейсбука обаче идва от столицата. Там разцъфва една почти любовна история, сякаш изскочила от ефира на „Съдби на кръстопът“.

В известен ромски квартал Румяна прекарва с часове пред компютъра. В един ден покана й изпраща Наско Ризата, който е известен скинар и се бие с кого ли не по футболни мачове. Той започва да обижда момичето и да пуска ужасяващи коментари под статусите й. Разговорът отива на лични съобщения, като двамата започват да се нападат и заяждат. Това продължава повече от месец, а тонът постепенно става по-дружелюбен. Оказва се, че Румяна е влюбена в младежа, дори започнала да се кара с братята си заради него.

Баща й бил демократичен, приел странната връзка, но братята били категорични: „Спирай да си пишеш с тоя, че ще го колим“.

До връзка между циганката Румяна и скинара Наско така и не се стигнало, но двамата останали приятели във фейсбук. Покрай бликналите чувства на огнената ромка Наско станал по-малко агресивен към ромите и започнал да прави разграничение между тях – „не всички са отрепки“.

Статистиката показва, че все повече български цигани навлизат в социалната мрежа и я използват за комуникация. Представителите на ромското малцинство дори са категорични, че фейсбук им помага да станат по-грамотни и да се социализират.

Циганите изобщо не са изостанали в технологиите, като в повечето къщи вече има лаптоп или таблет. Също много сърфират в нета чрез телефоните си, категорични са те. Събратята ни признават, че интернетът вече е започнал да измества дори сателитната телевизия, по която бяха луди представителите на малцинството. Те веднага намерили начин и да практикуват проституция през нета, все повече циганки пускат обяви за „изгодни промоции“.