Categories
Без категория

Терористичната организация „Ислямска държава“ заплаши САЩ

Джихадистите заплашиха САЩ и техните съюзници.

Малко по-рано през деня беше разпространено в световните медии заплашителното писмо на „Ислямска държава“ към САЩ. Джихадистите в прав текст заявиха на американската държава и нейните съюзници, че, ако продължат с атаките към тях ще отвърнат на удара и ще пострадат невинни граждани. Ислямска държава публикува съобщението си в популярен ислямистки форум в интернет.

Както Ви е известно преди два дена от терористичната организация разпространиха видеоклип от екзекуцията на третия журналист, който им беше заложник в продължение на година и половина. Това предизвика бурни реакции в световен мащаб и Великобритания вече заяви сериозните си намерения да намери извършителите и да ги накаже подобаващо. Белият дом и Пентагона пък обявиха война на Ислямска държава и нанесоха повече от 160 въздушни удара върху тяхната организация.

За съжаление от видеоклипа стана ясно, че Ислямска държава разполага с нов заложник, който най-вероятно ще последва съдбата на останалите трима. Неговото име е Алън Хенинг, британски хуманитарен работник.

Остави твоят коментар

коментар(и)