Categories
Без категория

Теменужка Петрова: Чакаме отговор от Русия за газовият хъб

„Изпълнителната власт не оказва влияние върху КЕВР“, твърди Петрова.

Министърът на енергетиката разкри в сутрешният блок на националната телевизия, че в най-скоро време Русия трябва да изрази своята позиция и мнение относно изграждането на газов хъб във Варна. Петрова изтъкна, че руските експерти в момента разглеждат проекта, което може да се отбележи като добър знак. Очаква се до края на юли руснаците да дадат своя отговор.

Относно престоящото увеличение на тока от 1 юли, Теменужка Петрова заяви, че всеки един от комисарите е гласувал „ЗА“ поскъпването му и припомни, че съставът на КЕВР е излъчен от политическите сили, които формират 43-тото Народно събрание и поради тази причина дебатът трябва да бъде преместен там.

Според нея министерството на енергетиката и бизнесът ще намерят допирни точки, чрез които да изгладят различията между двете страни. Тя посочи обаче, че това няма как да се случи, ако и от двете страни не бъдат направени необходимите компромиси в тази посока. Петрова разкри, че при изготвянето на наредбата с облекчения са присъствали представители на КРИБ, работодателските организации и КЕВР.

Остави твоят коментар

коментар(и)