Categories
Без категория

Танев: Много неща ме накараха да подам сигнал в ДАНС

„Самоинициативно подадох сигнал в ДАНС“, отбеляза Танев.

Образователният министър заяви, че причините, поради които е решил да подаде сигнал в ДАНС да започне разследване в неговото ведомство са няколко. Първата е била със съмнителното изчезване на няколко от имотите край Лозенец, Шабла и Равда, които са били собственост на министерството.

Танев добави още, че е открил и няколко доста съмнителни разходи за провеждането на конференции от страна на Центърът за интеграция. Той обаче, отказа да разкрие дали има доказателства за това и разкри, че ще коментира повече, когато излязат официалните одити.

Министърът на образованието разкри, че неговият екип подготвя изключително радикална реформа, която ще промени из основи нивото на образованието в страната. Той добави, че такъв радикален проект не е разработван от 1892 година и обеща, че ще направи всичко възможно, за да бъдат реализирани тези промени, каквото и да му струва това. Тодор Танев загатна, че става дума за въвеждането на четири степенно оценяване и ще се върне професионалното образование и ще се възобновят връзките с пазара на труда.