Categories
Без категория

Съдят врачка за измами с тото числа и разваляне на магии – gp-gallery.com

Прочутата хасковската Касандра Роза Харизанова набра популярност през последните няколко години като човек, който гарантира решаването на всички житейски проблеми. Стига да й се плати добре за това.

Тумбите от посетители пред дома й обаче се увеличиха двойно, когато из Града на тополите тръгна приказката, че врачката безпогрешно познавала числата от тотото, ако й се плати добре. Дълго време мераклиите за бързи печалби мълвяха името на хасковлийката Атанаска Ангелова, ударила голяма печалба с числа, диктувани й от врачката. Оказва се, че случайността помага на измамницата да си направи пиар.

45-годишната циганка Роза наистина редовно диктувала на запалената по тотото Ангелова „печелившите” числа от тотото. И когато дамата случайно улучва една по-тлъста четворка от спортната игра, циганката почнала да се хвали със „силата, която й диктува верните числа”. И, дето се вика, светът ще свърши, но наивниците – не. Мераклиите да улучат тотото били толкова много, че Роза взела да им иска предварително процент от бъдещата печалба?!?

Към славата й на познавачка на числа вървяла и хвалбата й, че е най-добрата развалячка на магии. Роза гарантирала „100 % ефективност” при изчистването и на най-черните магии. Цената, разбира се, била два пъти по-солена от тази за числата – от 2000 до 4000 лева, според джоба на клиента.

Роза имала страхотен нюх да предусеща платежните възможности на „пациентите” си. Успешно развивала и търговия – продавала молитви за здраве, за любов и за успешен бизнес – на цени, достъпни за всеки джоб, или „кой колкото даде”. Две-три години бизнесът на циганската Касандра вървял безпроблемно и хитрата измамничка трупала пачки.

А когато поредният клиент се оказва безпаричен, се отчита пред врачката със… златни накити. В един момент обаче две от постоянните й клиентки – Атанаска Ангелова и Галя Димитрова, се усещат, че Роза им е изпразнила джобовете, без да им е сторила и грам добро. Дори напротив – проблемите им се увеличили. И я изправят на подсъдимата скамейка. Картинката по доказателствата в съда е потресаваща: Роза така оплита с лъжите си Атанаска Ангелова, че за кратко време източва всичките й спестявания.

Дамата задлъжнява със заеми от роднини, приятели, съседи, които също потъват в джобовете на алчната Касандра. Борчовете на Ангелова към различни хора така се натрупват, че се налага съпругът й да тегли кредит от 10 000 лева, за да оправи бакиите на съпругата си.

Общуването на Галя Димитрова с врачката също не е безоблачно. Щедрите обещания на циганката да направи така, че едноличната търговка да развихри търговията си с памперси и да реши от раз интимните си проблеми, се оказват пълна химера, но струват на Галя много пари и златни накити за около 2000 лева.
На 18 февруари 2014 г. Хасковският окръжен съд осъжда Харизанова на година и половина условно, с 4 години изпитателен срок. И, разбира се, да върне на ограбените си клиентки 21 988 лева

Адвокатите на Роза обжалват решението на съда, но тя така и не се явява на делото, тъй като вече разваля магии някъде по Гръцко. А измамените й клиенти не спират да търсят правата си в съда. Съдебен иск смята да внесе и поредният ограбен от нея клиент. Преди една година при Роза отива един отчаян мъж на име Костадин. Жена му е избягала с друг, синът му непрекъснато пие и го бие, изгонил го е от дома му. Човекът отчаяно търси помощ, но вместо да отиде при психолог или при адвокат, попада при Роза. И става за нея една от поредните златни мини за източване на пари. Тя успява да го убеди, че има направена черна магия за смърт и ако не я развали, до месец ще си отиде от този свят. Страхът сковава изплашения мъж и той въобще не се замисля върху това, че Роза непрекъснато му иска пари. За около месец сеанси за разваляне на магията той пълни в джоба на алчната Касанра с около 5000 лева.

Още 2000 лева дава за това тя да върне жена му и да накара сина му да спре да пие и да го бие

Една година човекът чака всичко това да се случи. Вместо да го спаси от смърт, врачката го докарва до такъв стрес, че в пловдивската болница „Свети Георги” му правят спешна операция, като му вадят тумор от стомаха. Жена му въобще не иска да го чуе, а синът престанал дори да го пуска в къщата. Когато отива при Роза да си иска парите, двама от нейните бодигардове го прогонват като краставо куче. Наскоро врачката отново беше арестувана и с белезници на ръцете бе откарана в следствения арест на РУ на МВР в Хасково. Предстои й дело за измами в особено големи размери. Нейните адвокати се опитаха да я измъкнат на свобода, като поискаха по-лека мярка за неотклонение, но искът им беше отхвърлен.

Поне до делото хасковската Касандра ще остане зад решетките и няма да може да хване поредната си жертва. Хората, които са имали вземане-даване с нея, се надяват, че този път измамничката няма да може да се измъкне с условна присъда, а ще влезе за по-дълго време зад решетките.

loading…