Categories
Без категория

Схтемите за фалшиви дипломи не спират! Дори стават по-мащабни! (СНИМКИ) – gp-gallery.com

Без проблем продължават да се продават дипломи за висше образование. Въпреки десетките репортажи и разкрити схеми, в интернет все още за няколко минути може човек да си намери диплома за висше образование. Оказва се напълно възможно всеки един да се сдобие с диплома за висше образование, съобщава Novini.bg.


Ани Младенова, както се вижда, уверява, че всичко е изрядно. По думите й, дипломата ще бъде вкарана в регистрите на МОН и без проблем може да се преведе, за да кандидатстваме във висше учебно заведение в чужбина. Запознати казват, че Младенова се занимава от години с този „бизнес“. Ясно е, че тя го прави явно и е ясно, че никой досега нито от МОН, нито от Прокуратурата не е взел мерки да я разследва. Преди години Младенова със сигурност е имала човек в МОН, който й е помагал и може би продължава въпросният да работи във ведомството на Меглена Кунева.

Друг интересен факт е, че Ани Младенова не се занимава само с продажба на дипломи, а е разширила своя „бизнес“, защото има обяви и че продава данни на лични карти на български граждани – номер на ЛК, дата и място на издаване, ЕГН. Дебитни карти с информация: имена върху картата, SV код и 16 цифри. Другият „бизнесмен“, който се занимава с продажби на дипломи, публикува своите обяви и се подписва под тях като Кирил Кирилов. Мейлът за връзка с него е edubgbuy@abv.bg.

Той процедира по същия начин като Младенова, но при него дипломата става за доста по-кратко време – 3 дни. Иначе отново му трябват следните неща: имена,егн,снимка в електронен формат,заведението и специалността, които желаем. Господинът е категоричен, че фалшивата диплома е абсолютно копие на оригинала. Тя отново ще бъде вкарана в регистрите на МОН, както тази на Младенова.

Източник: БЛИЦ