Categories
Без категория

Станишев призова през 2016-та година да се обърне по-голямо внимание борбата срещу насилието върху жените

Ден преди избирането на нов кандидат за президент на ПЕС, Станишев присъства на женската конференция.

Това заяви социалистът на пресконференция на ПЕС-Жени в Будапеща, ден преди провеждането на изборите за нов лидер на ПЕС. Станишев разкри, че ясно е осъзнал проблема в мига, в който му се е родила дъщеричката. Той сподели, че не може да си представи, че тя ще води по-несправедлив живот в сравнение с брат си, защото е момиче.

Сергей Станишев посочи, че и до ден-днешен много жени не могат да се реализират в обществото поради недостойно третиране и предразсъдъци. Настоящият президент на европейските социалисти похвали Зита Гурмай за невероятната работа, която е свършила покрай кампанията „Младежка гаранция“. Също така посочи, че Гурмай е взимала участие във всяка една кампания, която е провеждала до момента Партията на европейските социалисти.

Всъщност днешната конференция е по повод отбелязването на 22-годишнината от създаването на женската организация. Освен това беше проведен и избор на ново ръководство и президент. Всички единодушно подкрепиха Зита Гурмай да продължи досегашното си управление.

коментар(и)