Categories
Без категория

Станишев: Дясно управление, широка коалиция или нов вот

Станишев определи много слабо представяне за БСП

Лидерът на ПЕС изказа своето мнение относно изминалите избори и ситуацията в момента. Той прогнозира десноцентристко управление между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт. Другият вариант, който все пак той не пожела да изключи е евентуално управление между ГЕРБ и БСП. Ако не се сбъдне прогнозата му, то е твърде вероятно да се стигне до нови избори.

Станишев призова обществото да се съсредоточи върху един по-голям проблем – ниската избирателна активност. Според него под 50 % от имащите право да гласуват е твърде малък резултат. Също така добави, че по време на вота е усетил нещастието и загубата на вяра от страна на гражданите в настоящите политически лица и партии.

Той не пропусна да анализира и резултата на БСП. Определи го като много нисък и призова в партията да вземат необходимите мерки, за да се предотврати „свободното падане“, което наблюдаваме през последните няколко години. Освен това Станишев призова БСП да се подготви добре за предстоящите преговори с ГЕРБ и всички останали политически движения, които ще влязат в бъдещия кабинет.

Остави твоят коментар

коментар(и)