Categories
Без категория

Срам и позор! Вижте как се подменя историята на България в учебниците!

Скандалният учебник за 3-и клас

Драги читатели на gp-gallery.com, не веднъж сме ви казвали, че България е страната на абсурдите, а потвържденията за това се сипят едно след друго. Този път обаче не визираме абсолютната некадърност на държавната администрация и безскрупулните политици, а за едно изключително сериозно престъпление и то уж от учени хора – подмяна на историята на Велика България и промиване на мозъците на невръстните деца.

Става въпрос за новите учебници по „Човек и общество“, които трябва да учат децата от 3-и клас за историята на нашата държава. На какво ги учат обаче? Това е въпрос, който всеки българин трябва да си зададе и да въстане, срещу подмяната на нашата история, тъй като това е просто недопустимо.

Апостолът  Васил Левски е представен като някаква маловажна личност, едва ли не човек, който не е правел нищо, а просто е обикалял страната, за да провежда седянки с поробените българи. В учебника за 3-и клас не пише нищо за обесването на Васил Левски, а е отбелязано, че той е заловен от … забележете – ПОЛИЦИЯТА и че е бил осъден на смърт. Присъдата била извършена в покрайнините на София, но как точно, не пише. Апостолът бил организатор на някакво си въстание, но срещу кого и защо… отново не пише.

Цар Симеон също е представен по изключително унизителен начин. Според „великите“ историци, писали учебника, той е водел дълги битки с Византия, но видиш ли, те не оставили трайни следи в историята ни. Интересно защо тогава го познаваме като Симеон Велики, но на този въпрос трябва да отговорят хората, писали този бълвоч, наречен учебник.

Да не говорим, че за цар Иван Шишман, който е владетел от Второто българско царство, няма да откриете нито една думичка – срам и позор.

Всичко това е абсурдно, нали? Но почакайте, стигаме и до 68-а страница, в която малките ученици ще се запознаят с Априлското въстание. И какво ли ще научат от учебника? Ще научат, че Априлското въстание е инициирано от САЩ… да, точно така, от САЩ. То бива, то може, но кой е този идиот написал тази неземна простотия. Ако си мислите, че се шегуваме, ето го точният цитат от учебника по „Човек и общество“: „Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт“

Просто хората, написали тази изключително малоумна история трябва незабавно да си хванат паспортите, да си скъсат дипломите и да заминат за някоя страна от третия свят, където няма да знаят за тяхната неграмотност и тотална простотия. Като добавим и, че опълченците на Шипка са се сражавали с румънци, то картината става още по-потресаваща. Ето и коментарът на Костадин Костадинов, който е директор на на Регионалния исторически музей в Добрич:

„За Османската империя ще научите, че „немюсюлманите имали право да изповядват вярата си… в семействата си българите говорели родния език, създавали песни, празнували празници… в общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията“ (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана”.

Уважаеми историци, всъщност изобщо не сте уважаеми, но вземете да се коригирате незабавно, защото не просто ставате жалки и смешни, а скоро и ще бъдете линчувани за тези неверни глупости, които сте описали във въпросният учебник. Вие сте срам и позор за България и не можете да се наричате българи!

коментар(и)