Categories
Без категория

Спрягат Любо Пенев за селекционер на Македония?

Основен конкурент му е Дзола, според македонските медии.

Бившият селекционер на националният ни отбор по футбол е един от спряганите за нов треньор на западната ни съседка Македония. Това съобщава местният вестник „Македонски Спорт“, който се позвовава на информация на собствени източници от футболната централа. Те разкриват, че първоначално са били обсъждани цели 36 имена за нов селекционер, но впоследствие списъкът е бил редуциран до петима кандидати.

На първо място е легендарният нападател на Италия от близкото минало Джанфранко Дзола. Той има известен опит като треньор, като преди няколко месеца беше начело на Каляри, но впоследствие беше заменен от Зденек Земан поради лоши резултати. Интересното в случая е, че чехът беше заменен именно от италианецът в края на миналата година.

Любослав Пенев е поставен като фаворт номер 2, а след него в списъкът са Милован Раевац, който изведе Гана до 1/4 финалите на Световното първенство в ЮАР; Славиша Стоянович, който миналата година стана шампион на Сърбия с Цървена звезда и Любинко Друнович, който няма сериозен опит като треньор, но е легендарен футболист на Порто. Интересното е, че преди няколко дни и Христо Стоичков го спрягаха за нов селекционер на Македония.