Categories
Без категория

Според Ревизоро ДПС постоянно се „предлага“ на ГЕРБ

Депутатите се обединиха около мнението, че съдебната реформа е належаща.

В сутрешният блок на БТВ беше организиран дебат за съдебната реформа между представители на 5-те водещи политически сили в парламента. Позицията на ГЕРБ беше защитавана от евродепутатът Емил Радев, БСП изпрати Чавдар Георгиев, Емил Димитров представляваше Патриотичният фронт, Димитър Делчев за Реформаторският блок и Лъчезар Никифоров от АБВ участваха в телевизионният дебат.

Според Емил Димитров-Ревизоро Конституцията на България предстои да бъде променена за 5-ти път, което показва, че не работи добре и добави, че Европейският съюз не бива да се използва като „изтривалка“, а като причина за движение в тази посока. Евродепутатът Радев пък разкри, че вчера ЕС е изпратила добра вест към упралвяващите, като е заявила, че одобрява посоката, в която се движи правителството и желаните реформи, които иска да осъществи в съдебната система.

Депутатът от АБВ Никифоров пък посочи, че неговата партия е била ПЪРВАТА, която е предложиха да се направят реформи в съдебната система и по-конкретно разделението на ВСС. Социалистът Чавдар Георгиев не одобрява разделението на Висшият съдебен съвет на няколко колегии, тъй като това ще означава, че властта ще падне в ръцете на трима души, които ще определят кадровите промени.

Остави твоят коментар

коментар(и)