Categories
Без категория

Социологът Васил Тончев предрича нови предсрочни избори

Социолозите коментират предстоящите избори.

Поредният социолог изказа своето мнение и прогнози относно предстоящите предсрочни избори на 5-ти октомври. Този път думата взе социологът Васил Тончев, който в ефира на ТВ7 анализира ситуацията в страната, шансовете на отделните партии и проблемите с купуването на гласовете.

Според него страната ще премине през няколко „цикъла“ на предсрочни избори в следващите 2-3 години. Той анализира, че политическата обстановка у нас е крайно нестабилна и във всеки един момент може да се разпадне даден кабинет. Основната причина за това е факта, че нито една партия няма да успее да спечели стабилно мнозинство, което да й гарантира спокойно управление. Предвид обтегнатите отношения между политическите партии е твърде вероятно „новото правителство“ да подаде оставка няколко месеца след като поеме властта.

Васил Тончев прогнозира победа за ГЕРБ на предстоящите избори. Втората по сила партия ще бъде тази на БСП, а ДПС ще допълни призовата тройка. Останалите партии, които ще допълнят кабинета ще бъдат някои измежду ББЦ, РБ, АТАКА, Патриотичния фронт и АБВ.

коментар(и)