Categories
Без категория

Соколов аут до януари, ще се върне ли Казийски?

Диагоналът ще се подложи на операция.

Звездата на българският национален отбор по волейбол ще пропусне Световната лига и предстоящото Европейско първенство през септември. Контузията в рамото на Цветан Соколов се оказа далеч по-сериозна от очакваната и той ще трябва да се подложи на операция, която ще го извади извън игра до януари.

Лекарите са предложили вариант на диагоналът да играе на инжекции, но са го информирали, че това може да доведе до сериозни усложнения на травмата, които да го извадят от строя за далеч по-дълго време. Соколов е отказал този вариант и е взел решение да се подложи на операция.

Към този момент Пламен Константинов разполага само с четирима диагонали – ветеранът Владо Николов, Данаил Милушев и младите Кандъков и Желязков. Добрата новина в лагерът на националите е , че играещият в Гърция Боян Йорданов ще може да се включи за Европейското първенство. Старши-треньорът обаче, отказа да коментира темата Казийски и обясни, че за него може да се говори след като приключи Световната лига и Европейските игри в края на лятото. До тогава разговорите между тях ще останат в „тайна за обществото“.