Categories
Без категория

Слух: Векилска напуска bTV, мести се в Нова – gp-gallery.com

Мариана Векилска е поредната звезда на bTV, която се загледа в Нова телевизия, съобщава HotArena, позовавайки се на столичен вестник. Водещата на „Тази събота и неделя“ сериозно се замисля да смени работодателя и даже вече била разпитала тук-там дали няма да се намери място за нея при конкуренцията.

Основен вдъхновител за смяна на работното място на Мариана била нейната колежка Ани Салич. Двете са изключително близки от поне 20 години – още от времето, когато работят заедно в Канал 3 при Сашо Диков. После се местят в Би Ти Ви, но се разделиха, когато Салич реши да работи в Нова. Приятелките не крият, че нямат нищо против отново да работят заедно.

Говори се, че с течение на времето Векилска започвала да се чувства все по-зле в Би Ти Ви. Не била доволна, че й се налага да дели телевизионната слава с колежките си Жени Марчева и Диана Любенова. Нещата се влошили, след като й дадоха да води информационния уикенд блок само от 8 до 9 часа, когато много от зрителите още спят и рейтингите са най-ниски.

Векилска се оплаквала, че за Марчева са запазени сериозните теми, за Любенова – развлечението и културата, а самата тя няма ресор, в който да дълбае. Всеки път се чудела с какво да пълни своя час от предаването така, че хем да е интересно, хем да не навлезе в територията на колежките си.

„Мариана не се чувства оценена. Отделно от това вече почти не са й останали приятели в телевизията. Всичките й близки се преместиха в Нова и е естествено да иска да работи с тях“, коментират запознати.

Допълнителна сол в раната наливат и слуховете, че конкурентите плащат в пъти повече, отколкото взима Векилска. Тя наскоро изпрати дъщеря си Габи да учи в чужбина. Това е огромен разход за семейството, който е трудно да се покрие само с една журналистическа заплата.

Мъжът на Мариана – Симеон Колев, не е от богатите и не може да помага кой знае колко, особено пък като се има предвид, че момичето не му е родно дете, а е от предишен брак на журналистката. Той се грижел за Габи като за своя дъщеря, но все пак Векилска имала едно наум. Затова се блазнела от идеята да смени работата с по-високо платена.