Categories
Без категория

Слави Трифонов ще се кандидатира с за президент с вице… – gp-gallery.com

Шоуменът Слави Трифонов ще се кандидатира за президент на България в тандем с Татяна Дончева, която ще бъде негово вице. Това съобщава „Уикенд”, позовавайки се на анонимни източници. Според тях, Дългия вече има солиден спонсор зад гърба си, който ще финансира кампанията му с бюджет от 5 млн. лв. Става въпрос за банкера Цветан Василев, който се укрива в Белград след фалита на КТБ. Той се договорил с Трифонов за финансиране на кампанията му за президент още преди 6 месеца, когато двамата се видели в сръбската столица.

Договорката между Дългия и Цветан Василев била банкерът да финансира подписка за референдума на Слави, както и предизборната кампания на Трифонов срещу включването на Татяна Дончева като кандидат за вицепрезидент.

„Слави постави изрично условие да бъде издигнат за кандидат за президент не от партията на Татяна Дончева „Движение 21”, която е финансирана от Гриша Ганчев чрез „Петрол”, а от студентско движение. Сега има лека промяна в плана – идеята е българи от чужбина да създадат инициативен комитет, който да издигне Трифонов за президент, а впоследствие в комитета да се включат учещи в Софийския университет, Великотърновския, Варненския”, твърди източник.

Според думите му, Трифонов вече провел десетина срещи с Татяна Дончева, пред която поставил изрично условие нейните финансови благодетели Гриша Ганчев и Цветан Василев да наблюдават ситуацията отстрани.

Твърди се, че единия от вариантите включвал подкрепа от две-три малки партии. Сондиран бил Радан Кънев, но той отказал.

Мнозина пророкуват, че официално кандидатурата на Слави Трифонов за президент ще бъде издигната през лятото от българска студентска общност в Лондон.

Източник: БЛИЦ