Categories
Без категория

Скоро ще общуваме с холограми – gp-gallery.com

Холопортацията е нещо, което скоро ще принуждава хората да удрят всички около себе си, за да се уверят, че са реални. Тази нова технология от Microsoft Research използва софтуер за 3D улавяне на движенията и очилата с добавена реалност HoloLens на Microsoft, за да „холопортира” хора от едно място на друго, което би допринесло за развиването на параноя сред хората в бъдеще, когато няма да е ясно дали общуваме с холограма или реален човек.

Технологията може да предава на живо, но може и да прави 3D записи, на които може да се променя мащаба на холограмата и бъдат възпроизвеждани по желание, като холограмните съобщения от „Междузвездни Войни”.

Камери поставени около обекта го заснемат от всеки ъгъл, което позволява на системата да създаде интерпретиран модел, който е сива ъгловата версия. След това модела се текстурира, за да прилича на действителния човек, но най-впечатляващото е, че данните се компресират и се предава с невероятна прецизност на друго място. Как е възможно да се изпратят толкова много данни е необяснимо, като се има предвид, че често, дори видеоклипове от YouTube едва зареждат при използването на WiFi връзка.